Ako používať motorový čln na vodné športy

Všetci milovníci vody vedia, že jazda na motorovom člne nikdy nie je „len jazda na na motorovom člne“. Je to aj o tom, že nemáte žiadne obmedzenia, máte slobodu a hlavne zábavu. Popri jazde na motorovom člne si môžete zábavu rozšíriť a vodné športy. Jobe vám prináša 4 tipy ako svoj zážitok z vody obohatiť. 
 
1. Aké lano potrebujem?

Ak sa chystáte vyskúšať vodné športy vlečené motorovým člnom, budete potrebovať lano na ťahanie. Avšak lano na ťahanie môže mať rôznu dĺžku. Dĺžky lana na ťahanie sú 14,9 m, 15,2 m, 16,8 m a 19,2 m. V závislosti aké lano na ťahanie budete potrebovať, tak je si potrebné také vybrať. Z našich skúseností vieme, že väčšina wakeboardistov uprednostňuje laná s absolútne žiadnym napnutím, zatiaľ čo mnoho vodných lyžiarov má rado laná s jemným napnutím. Vždy skontrolujte, či technické parametre lana na ťahanie zodpovedajú váhovej kapacite konkrétneho lana na ťahanie.

2. Polohovanie lana
Vodní lyžiari uprednostňujú lano pripevnené k pylónu blízko stredu člna. Wakeboardisti uprednostňujú vysoký vlečný bod (z veže), ktorý im pomáha pri vzdušných trikoch. 
 
3. Ako zaobchádzať s jazdcom a motorovým člnom?
Pri jazde na musíte ako prvé zvážiť, ako zaobchádzať s motorovým člnom, aby ste jazdcovi poskytli čo najlepší zážitok. Pri zdvíhaní jazdca postupne pridajte rýchlosť, aby ste nevytiahli lano z rúk jazdca. To znamená, že začiatočníci potrebujú pomalú rýchlosť. Keď je jazdec hore, budete musieť mierne rýchlosť upraviť. Avšak je potrebné skúšať a hlavne dbať na bezpečnosť jazdca. 
 
4. Keď je jazdec dolu!
Po páde jazdca spomaľte a potom sa otočte a vráťte sa ku jazdcovi. Pristupujte k jazdcovi  pomaly, aby sa náhodou nestala nehoda a nezachytili ho. Ak sa jazdec chystá nastúpiť na motorový čln, tak vypnite motor. 

Je čas si užiť zábavu!

Komentáre

Napíšte komentár